Poturak: Idem da nokautiram Kwasniewskog

Bh. mašina spremna za novi meč

Poturak: Idem da nokautiram Kwasniewskog

Dževad Poturak (43) ubrzo se ponovo vraća u ring.

Iskusnog i ujedno najboljeg našeg kick-boksera ovog mjeseca očekuje nastup na ''King of king'' turniru u litvanskom gradu Viljnusu, a već je poznato i ko će mu biti prvi protivnik.

Poturak će se boriti protiv Wieslawa Kwasniewskog u kategoriji do 95 kilograma, a iako ima visoko mišljenje o svom protivniku, vjeruje da će opravdati očekivanja i na kraju slaviti protiv popularnog 'Terminatora'.

"Kwasniewski važi za jako opasnog borca i neće mi biti nimalo lako, no spremao sam se u proteklom periodu. Podigao sam aformu za 50 posto. Dobio sam na snazi , eksplozivnosti i sjećam se jako dobro", kaže Poturak.

Ima jasne ciljeve kada je u pitanju nadolazeći meč.

"Želim ranije završiti borbu, tako da ću ga pokušati nokautirati. Smatram da ako borba potraje, neće bti dobro, jer ću se iscrpiti i njemu dati šansu da slavi", otkriva Poturak svoju taktiku.

U pripremi meča mnogo mu pomaže brat Dženan.

''Najviše radimo na brzini i snazi udarca. Odlično se osjećam i spreman sam kao nikad do sada. Radujem se odlasku u Litvaniju jer je to jedna od rijetkih zemalja u koju nisam odnio zastavu Bosne i Hercegovine'' kazao je na kraju.

Top Komentari

Mungos
Sretno Dzevade!
1 2
Emir
Jos malo pa ce mu sparing partner biti i sin a mozda doceka i unuce u ringu. Ce mu vakat tome vrijeme, idi u penziju I fataj se politike.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti