Pomalo i tužan kraj za Fedora: Pao nakon samo 35 sekundi borbe
Ruski borac je i prije meča nagovještavao da ide u penziju, a poslije ovog poraza je očigledno spuštena zavjesa na veličanstvenu karijeru koju je imao u MMA

Rus izgubio od Badera

Pomalo i tužan kraj za Fedora: Pao nakon samo 35 sekundi borbe

Edmir Škorić

Jedan od najvećih MMA boraca Fedor Emelianenko sinoć je imao vjerovatno i posljednju borbu u karijeri.

Fedor je za kraj MMA karijere doživio najbrutalniji poraz, pošto je, boreći se za titulu prvka svijeta organizacije Bellator, izgubio nakon samo 35 sekundi nokautokm od Amerikanca Ryana Badera

Slavni Rus je bespomoćno ostao ležati na podu nakon što je dobio razoran lijevi kroše u bradu, a sudija je naravno prekinuo meč.

Bader je ovako ušao u historiju kao prvi Bellatorov borac koji istovremeno drži titule u dvije kategorije, s obzirom na to da je i aktualni prvak u poluteškoj kategoriji.

Fedorovi fanovi su razočarani, činilo se da ruski borac proživljava novu mladost, no sada je sve izvjesnije da je ovo bila njegova posljednja borba.

Bader je na kraju s puno poštovanja govorio o Fedoru i čestitao mu na sjajnoj karijeri koju je imao, te poručio da je upravo Rus jedan od najvećih koji su se borili u kavezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi