Legendarni Fedorov džemper je prodan i to za pozamašnu svotu

Džemper kojeg je Rus uvijek nosio

Legendarni Fedorov džemper je prodan i to za pozamašnu svotu

E. Škorić

Prugasti džemper ruskog borca Fedora Emelianenka dobio je novog vlasnika.

Ovaj "Slavni džemper asolutne pobjede", kako su ga prozvali fanovi, prodan je za 10,8 hiljada dolara u sklopu humanitarne akcije na eBayu.

Već dugi niz godina karijeru Fedora Emelianenka prati i njegov legendarni džemper. Naizgled neizostavni odjevni predmet ruskog velikana bio je prisutan prilikom sklapanja brojnih ugovora, održavanja raznih press konferencija, a Fedora se znalo vidjeti i kako ga nosi u svoje slobodno vrijeme.

Polovina novca će biti donirana humanitarnoj organizaciji Make a Wish koja ispunjava želje teško bolesnoj djeci širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije