Posjekotine na licu i težak lom zgloba u divljačkom napadu Conora McGregora

UFC će tužiti Irca

Posjekotine na licu i težak lom zgloba u divljačkom napadu Conora McGregora

M. Šljivak

Divljački napad na UFC borce izveo je večeras Conor McGregor sa ekipom plaćenika.

On je odlučio da se obračuna sa Khabibom Nurmagomedovim i pokušao ga se dokopati dok je ovaj sa ostatkom UFC boraca bio u minibusu.

Irac je bacao sve i svašta na kolege borce, a prvi čovjek UFC-a Dana White je njegov napad u kojem je povrijeđeno više osoba nazvao najodvratnijom stvari u UFC historiji.

"Conor i oko 20 drugih ljudi su došli u dvoranu kao dio akreditovane ekipe. Uletjeli su u zgradu i krenuli su prema parkingu gdje su se borci ukrcavali u vozila. Počeli su sa napadom, bacali su sve i svašta i posjekli su Michaela Chiesu. Porezao je lice na više mjesta i ne izgleda dobro. Rose Namajunas je umalo pogođena i ona je u šoku. Također, jednom od naših uposlenika slomili su zglob. Ovo je najodrvatnija stvar koja se dogodila u historiji organizacije. Borci su trebali mir, a onda se pojavila hrpa propalica i napravila je ovo", rekao je White.

White je potvrdio i da je policija izdala nalog za hapšenje McGregora, ali i da će ga UFC pravno goniti.

"Policija je izdala nalog za njegovo hapšenje i trenutno ga traže. Njegov avion ne može napustiti New York. Vjerujem kako će se sam predati. Nakon ovoga Conorovi odnosi sa borcima su na niskim granama. Više ništa neće biti isto. Ne možeš napasti autobuse sa borcima, posebno jer su tu bile i žene, a oni su bacali stvari kroz prozore ne razmišljajući hoće li ikog povrijediti. Zgroženi smo i učinićemo sve da osiguramo mir borcima. Naravno da ćemo i pravno goniti McGregora nakon svega", završio je White.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi