Poturak pred KOK turnir: Skinuo sam 10 kilograma, oni koji su me vidjeli rekli su 'opa bato'

Održana press konferencija pred sutrašnji event

Poturak pred KOK turnir: Skinuo sam 10 kilograma, oni koji su me vidjeli rekli su 'opa bato'

Danas je u prostorijama hotela Hills na Ilidži održana konferencija za medije pred sutrašnji spektakl koji će biti održan u istom hotelu.

Riječ je o turniru King of Kings World Grand Prix koji će privući broje sjajne borce, a među njima će biti između ostalog Dževad Poturak, Adnan Redžović i Igor Emkić.

Njih trojica su danas najavila ovaj sjajni događaj u našem glavnom gradu.

"Pred nama je jedan sjajni event. Ovo je jubilarni 10. turnir koji organizujem u Sarajevu. Osim mene, tu je i moj brat Adnan Redžović koji je također organizovao sjajne turnire u ovom gradu. Također, tu ste i vi koji ste ovo sve pomogli. Ja sam u protekla dva mjeseca imao pune ruke posla. Nemoguće je gotovo bilo sve ovo organizovati u tako kratkom roku, ali evo uspjeli smo", kazao je Poturak i dodao:

"Sretan sam da smo priču doveli do kraja. Sutra večer idemo na 122 kanala uživo i 60 zemalja. Danas su ovjde moji prijatelji iz Makedonije, Slovenije, Crne Gore... Sutra večer ćemo se družiti, a i dan poslije toga...".

"Ja sam rođen spreman. Nemam izbora, moram biti spreman na sve. Skinuo sam jako puno kila, oni koji me nisu vidjeli kažu mi 'opa, bato'. Došlo je do promjene protivnika. Borit ću se protiv Albanca koji živi u Austriji. Svaka mu čast što je pristao doći u zadnji čas. Od mene i njega možete očekivati kanonadu udaraca. Pucat će s obje strane".

Redžović je dodao:

"Gledao sam KOK na Eurosportu, na ovim Fight kanalima, mogu reći da je to svjetska manifestacija. Jedini ja radim tu noć boks. Možda da mi je u K1 ponudio Badr Harija možda bih i pristao na K1 meč, ali ovako se držim boksa. Svim našim borcima želim sreću Želim im da se dokažu pred svima. Ko god dođe imat će šta da vidi", rekao je Redžović.

Novinarima se obratio i Igor Emkić:

"Prije svega pozdrav i selam za prisutne. Uvijek sam volio nastupati u BiH, posebno u Sarajevu jer je publika sjajna. Veliko mi je zadovoljstvo što ću se sutra boriti u hotelu Hills. Moj protivnik je mladi lav. Mislim da će biti tvrd meč, ali ja ću ostaviti srce u ringu kao i uvijek. Ubijeđen sam da će publika biti prezadovoljna", rekao je Emkić.

Poslije press konferencije uslijedit će i zvanično vaganje. Treba reći i to da je karata za ovaj event sve manje, a da se iste mogu kupiti na recepciji hotela Hills. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi