Poturak u decembru protiv Quarterona

Nova borba pred Poturkom

Poturak u decembru protiv Quarterona

Dž. Mrakić

Dževad Poturak za mjesec dana u Parizu imat će četvrtu borbu ove godine.

Najbolji K-1 borac iz Bosne i Hercegovine 10. decembra u Parizu ukrstit će rukavice s domaćim Patriceom Quarteronom, snažnim Francuzom koji je aktuelni prvak svijeta u Muay Thaiju.

Za razliku od „BH. Machine“ (53-25-1), Quarteronu (39-5-1) će ovo biti prva borba ove godine, a za poraz ne zna već šest godina, još od 2009. godine kada ga je porazio čovjek koji se borio s najvećima K-1 sporta, Paul Slowinski (106-21-1).

Dževad Poturak ove godine u tri borbe upisao je jednu pobjedu i dva poraza. 

U trećem mjesecu slavio je treću uzastopnu pobjedu nad Frankom Munozom (61-17-1), da bi taj nepobjedivi niz prekinuo K-1 velikan Zabit Samedov (75-9-1) na eventu u Čečeniji.

Prije pola mjeseca na FFC 20 eventu u Ciboni izgubio je od Belgijanca Frederica Sinistre (38-9-0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.