Potvrđen još jedan veliki bokserski obračun

Wilder protiv Ortiza

Potvrđen još jedan veliki bokserski obračun

M. Šljivak

Još jedan veliki bokserski obračun potvrđen je za ovu godinu.

WBC prvak u teškoj kategoriji Deontay Wilder, braniće pojas protiv neporaženog Kubanca Luisa Ortiza, a meč je zakazan za 4. novembar ove godine u Barclays Centru u Brooklynu.

Ovaj duel će uz okršaj Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva razjasniti stvari u teškoj kategoriji. Wilder i Ortiz su u dosadašnjoj karijeri neporaženi i po prvi put će jedan od njih morati da prizna poraz.

Pobjednik ovog duela će u 2018. godini vjerovatno ići na pobjednika duela Joshua - Pulev u meču u kojem bi se ujedinile titule prvaka svijeta po svim verzijama. 

Wilder (31) je tokom karijere dobio svih 38 mečeva, od čega je 37 dobio nokautom, dok je 38-godišnji Kubanac također bez poraza (27-0), ali je imao i dva poništena meča u kojima je slavio pobjedu nokautom.

Ono što je izvjesno je činjenica da bismo već naredne godine mogli dobiti apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji, a on će biti odabran između Joshue, Wildera, Puleva i Ortiza.

Naravno, ne treba zaboraviti ni meč Josepha Parkera i Hughieja Furyja koji će se ovog vikenda boriti za WBO naslov i neko od njih bi naredne godine mogao na megdan velikoj četvorci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi