Potvrđeno: Khabib na stolu ima ponudu za boks meč!
Velika MMA zvijezda je jasno poručila da nema namjeru da se bori u UFC-u dok ne istekne kazna njegovim suborcima koji su kažnjeni jednogodišnjim suspenzijama

Boriće se u septembru?

Potvrđeno: Khabib na stolu ima ponudu za boks meč!

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov uskoro će vjerovatno ući u bokserski ring.

Prvi čovjek ruskog bokserskog Saveza (FBR) Umar Kremlev otkrio je kako je poslao ponudu Khabibu za bokserski meč i vjerovatno ćemo čudesnog Dagestanca uskoro vidjeti u ringu

"Khabib već trenira i priprema se. Uskoro će donijeti odluku hoće li prihvatiti ponudu koju sam mu dao. Nadam se da će je prihvatiti, jer boks je najbolji sport. Šta smo mu ponudili? To je tajna. Možda će vam nekad reći, ali ako se odluči boriti po pravilima boksa, Floyd Mayweather će sanjati da mu bude protivnik", rekao je Kremlev.

Khabib je također najavio određene detalje potencijalnog boks meča. Borba bi se trebala održati u septembru na Luzhniki stadionu u Moskvi pred 80.000 ljudi.

Međutim, još uvijek se ne zna ko bi mu mogao biti protivnik. Moguće je da to bude i Floyd Mayweather, ali još uvijek o tom duelu nema nikakvih naznaka.

Nurmagomedov je ranije također najavio da se neće vraćati u UFC do kraja godine. Zbog toga je UFC za april organizovao borbu za privremeni pojas u njegovoj kategoriji, a boriće se Max Holloway i Dustin Poirier.

Pobjednik ovog duela će vjerovatno biti protivnik Khabibu ako ovaj uopšte odluči da se vrati u UFC.

Top Komentari

ArminA
Jebes sport gdje vise ima price nego takmicenja...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi