Povetkin pokazao klasu i nokautirao Pricea

Sjajan meč u Cardiffu

Povetkin pokazao klasu i nokautirao Pricea

Midhat Šljivak

Alexander Povetkin pobijedio je večeras u Cardiffu Britanca Davidea Pricea nokautom u petoj rundi i odbranio je WBA interkontinentalnu titulu, te WBO internacionalnu titulu teške kategorije.

Ruski borac, koji važi za jednog od najboljih teškaša svijeta i 203cm visoki Britanac odradili su sjajnih pet rundi, a na kraju je Povetkin stigao do trijuma sjajnim nokautom.

Oba borca su bila na podu. Price je ustao nakon nokauta u trećoj rundi, ali je zatim ruskog borca slao na pod u četvrtoj.

U petoj je bilo sve gotovo. Povetkin je sjajnom serijom poslao Pricea na pod i on više nije mogao nastaviti.

Ruskom bokseru je ovo 33 pobjeda u karijeri u kojoj ima samo jedam poraz i to od Vladimira Klička i lako se može desiti da upravo on bude naredni rival Anthonyja Joshue.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti