Joshua dobio novog izazivača
Foto: EPA

Povetkin ima pravo na meč

Joshua dobio novog izazivača

M. Šljivak

Britanac Anthony Joshua dobio je novog izazivača za titule svjetskog prvaka teške kategorije.

Rus Alexander Povetkin pobijedio je prije dva dana Rumuna Christiana Hammera jednoglasnom odlukom sudija (120-107, 120-108, 119:108) i ovom pobjedom je 38-godišnji ruski teškaš odbranio WBO internacionalni pojas, te je osvojio WBA interkoninentalnu titulu.

Međutim, pored ovih titula, najpoznatiji ruski bokser je dobio mjesto izazivača Anthonyju Joshui. Postao je obavezni izazivač po WBO verziji, a i WBA je potvrdio da je Povetkin izazivač i po ovoj verziji.

Tako će Povetkin imati šansu da izazove Joshuu, a s obzirom na to da se radi o sjajnom borcu, biće to težak izazov za Britanca jer je Povetkin izgubio samo jedan meč u karijeri.

Ukupno je odradio 34 meča. Dobio je 33, a poražen je jedino u borbi za titule od Vladimira Klička.

Prethodno se Povetkin trebao boriti i sa WBC prvakom Deontayom Wilderom, ali je borba otkazana zbog navodnog pada ruskog boksera na doping testu. Kasnije se ispostavilo da su nalazi bili pogrešni i prošao je bez suspenzije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi