Povratak Mirsada Bektića
Foto: UFC

U oktagonu ponovo 27. januara

Povratak Mirsada Bektića

Midhat Šljivak

MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić (26) vraća se u UFC oktagon krajem januara.

Nakon što je u martu ove godine doživio prvi poraz u karijeri, Bektić je uzeo višemjesečnu pauzu, a u oktagon se vraća 27. januara u Charlotteu gdje će za rivala imati Godofreda Pepeya (30).

U ovom meču bh. borac je veliki favorit. Brazilac je na omjeru od 13-5 u profesionalnoj karijeri, a posljednju borbu je imao u julu ove godine kada je jednoglasnom odlukom poražen od Shanea Burgosa.

Sa druge strane Bektić će sigurno u ovaj meč ući znatno oprezniji nakon poraza koji mu je u martu nanio Darren Elkins. Iako je bh. borac dominirao u ovom meču, Elkins ga je jednim udarcem iznenadio i po prvi put je Bektić nokautiran u profesionalnoj karijeri.

Trenutno je Bektić na omjeru od 11 pobjeda i jednog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi