Brutalni nokauti kakvi se ne pamte - Žestoki momci su od jednog šamara išli na spavanje
Dana White je uspješno organizovao takmičenje u šamaranju koje je privuklo ogromnu pažnju javnosti (Foto: Screenshot)

Power Slap takmičenje

Brutalni nokauti kakvi se ne pamte - Žestoki momci su od jednog šamara išli na spavanje

M. Šljivak

Power Slap, odnosno takmičenje u šamaranju kojeg je osnovao prvi čovjek UFC-a Dana White, dobilo je prve šampione. Finalne borbe donijele su brutalne šamare i nekoliko teških nokauta, te četiri šampiona.

Prva Power Slap sezona Dane Whitea došla do svoga kraja i saznali smo imena šampiona u različitim kategorijama. Bilo je zaista brutalnih šamara i nokauta od kojih se normalan čovjek može samo naježiti.

Glavni događaj večeri bio je obračun teške kategorije između Wolverinea i Dariusa, a na kraju je borba okončana prvim šamarom i Wolverine je uzeo titulu.

Neporaženi 'The Destroyer' ranije je čak tri puta od 17 pobjeda dobio ovog rivala. Ipak, sada je iz prvog udarca završen i Wolverine je postao šampion teške kategorije.

Oglasi

Ayjay Hintz napravio je veliko iznenađenje i uzeo je pojas poluteške kategorije ispred farmera i žestokog udarača Vernona Catheyja.

Cathey je protivnike uništavao sve do ovog duela. Dobro je ošamario i Hintza, ovaj je uspio nekako ostati na nogama, a zatim brutalnim prvim udarcem šalje Catheyja na pod i osvaja pojas.

Šampion srednje kategorije postao je John Davis. On je prvim šamarom pobijedio svima iritantnog Azaela Rodrigueza.

Nevjerovatnu snagu još jednom je pokazao i Chris Thomas koji je uzeo pojas u najslabijoj velter kategoriji. On je dosad uspavao sve rivale prvim udarcem, a tako je bilo i u finalu protiv Jesusa Gaspara-Diaza.

Gaspar-Diaz nije mogao ustati od razornog udarca i morao je priznati poraz protiv favorizovanog rivala.

Dana White zadovoljno se smješkao sa svoje stolice. Napravio je pravi show od ovog 'sporta' i određene momke je napravio istinskim zvijezdama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi