Da li biste se šamarali za ove cifre? Dok se šef smješka momci se uništavaju za mizernu lovu
Šamaranje je izazvalo veliku pažnju američke javnosti i brojne su kritike prema Dana Whiteu (Foto: Screenshot)

Dosta je kritika

Da li biste se šamarali za ove cifre? Dok se šef smješka momci se uništavaju za mizernu lovu

M. Šljivak

Šef UFC-a Dana White nedavno je pokrenuo 'Power Slap'  organizaciju, odnosno takmičenje u šamaranju koje je već na početku emitovanja izazvalo brojne kritike zbog brutalnih nokauta.

Dana White oduševljeno je prije nekoliko mjeseci najavio pokretanje 'Power Slap' takmičenja, a u svojoj nakani je i uspio te u posljednjih nekoliko sedmica odabrao je finaliste ovog takmičenja.

U prvom dijelu takmičenja viđeno je dosta brutalnih nokauta. Šamari su zaista žestoki, a nakon svega White i njegovo takmičenje dobili su ogromne kritike.

Međutim, šefa UFC-a to ne zabrinjava. On se smješka gledajući takmičare kako se nemilosrdno šamaraju i to za veoma mizerne cifre koje su šokirale gledaoce.

Nekadašnji UFC borac Eric Spicely otkrio je kako mu je ponuđeno učešće u ovom takmičenju i to za dvije hiljade dolara po meču.

"Kontaktirali su me za učešće u 'Slap ligi'. Bili biste šokirani koliko plaćaju", napisao je Spicely i otkriva pojedinosti.

Oglasi

"Za prvi meč su mi ponudili dvije hiljade dolara za nastup i dodatne dvije hiljade dolara za pobjedu", istakao je Spicely.

Dana White je nakon brojnih kritika saopštio da komisija radi na poboljšanju sigurnosnih mjera za takmičare u narednom periodu.

"Komisija radi na tome. Svi još uvijek učimo o ovom sportu. Dosta smo naučili od prvog eventa i vidjet ćete sve kako se show bude odmicao. I da, bit će mnogo sigurnije", rekao je White.

Ipak, i pored obećanja o poboljšanju sigurnosti mnoge poznate ličnosti ne prestaju s kritikama i jasno poručuju kako bi se White definitivno trebao posvetiti UFC-u i zaboraviti ovaj projekt.

Teško je međutim očekivati da će njegov ego podnijeti neuspjeh i sigurno je da će 'Power Slap' ići do samog kraja jer su finalisti već spremni za naredne izazove.

Promo

Top Komentari

nakopitam
@ubnt2 @YouTalkinToMe volite li vi kad vas samaraju i da li vam vise gode njezna samaranja po obeijanim guzama ili po obrazima rumenim i pirgavim?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi