Protivnik je uništen za 200 sekundi: Dynamite polako osvaja vrh teške kategorije

Daniel Dubois upisao 15. pobjedu

Protivnik je uništen za 200 sekundi: Dynamite polako osvaja vrh teške kategorije

Midhat Šljivak

Britanski teškaš Daniel Dubois (22) došao je do još jedne pobjede.

Sjajni 22-godišnji bokser je do 15. pobjede u karijeri stigao ekspresno protiv Nizozemca Ricarda Snijdersa i to na sjajan način.

Nizozemac je tri puta išao na pod u prvoj rundi. Nakon 20 sekundi druge runde otišao je i četvrti put na pod, a sudija je odmah meč prekinuo.

Dynamite je tako dominantno došao do još jedne pobjede. Njemu se predviđa ogromna karijera i vjeruje se da bi on mogao skinuti Joshuu i Furyja sa trona.

Sudeći prema onom što pokazuje uskoro će krenuti po titule. Prvi pravi izazov bi trebao imati protiv Joea Joycea i ta bi ga borba mogla gurnuti prema izazivačkim pozicijama.

Dynamite ima sve što je potrebno za šampiona, a ostaje nam da vidimo hoće li uspjeti da dođe na tron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti