PSG želi zavladati svijetom sporta - Spremili su veliko iznenađenje za najbolje borce svijeta
Vlasnici PSG-a imaju zanimljiv plan i žele zavladati sportskim svijetom

Angažovat će i Khabiba

PSG želi zavladati svijetom sporta - Spremili su veliko iznenađenje za najbolje borce svijeta

M. Šljivak

Vlasnici francuskog velikana PSG-a spremni su uložiti novac u mješovite borilačke vještine (MMA) i navodno planiranju stvoriti najbolji MMA klub na svijetu. U kontaktu su s legendarnim Khabibom Nurmagomedovom kako bi im pomogao u poslu.

Katarski investicioni fond spreman je preuzeti i svijet mješovitih borilačkih vještina. Bogati vlasnici PSG-a spremni su pokrenuti MMA klub u kojem bi okupila najbolje borce na svijetu.

PSG već posjeduje judo klub. Vodi ka legendarni judoka Teddy Riner, ali sada su odlučili otići korak dalje i navodno su spremni okrenuti se i MMA sportu.

Prema informacijama koje dolaze iz Francuske, kontaktiran je čuveni Khabib Nurmagomedov i njegov agent Ali Abdelaziz. Traže se ljudi koji znaju posao i upravo Khabiba vide kao idealnog.

Nije poznato planiraju li vlasnici PSG-a napraviti borilačku organizaciju u kojoj bi okupili najbolje borce svijeta i tako postali konkurencija UFC-u. Za sada je u planu samo pokretanje MMA kluba.

Zna se da vlasnici PSG-a žele napraviti MMA klub u kojem će najbolji imati apsolutno sve što požele i sigurno je da će ponuda bogatih šeika biti itekako privlačna brojnim borcima.

Oglasi

Bogati vlasnici žele da PSG ima i ostale sportove pod svojim imenom. Za sada je pored fudbala tu judo i rukomet, uskoro će biti i MMA, a vrlo moguće da će i drugi sportovi za nekoliko godina biti pod vodstvo Katara.

Nerealno je međutim očekivati da će ponudom uspjeti vratiti Khabiba iz penzije. Legendarni borac se odlučio oprostiti od svega što ima veze sa MMA sportom i posvetiti se porodici.

On je odustao i prepustio je vođenje svoje Eagle FC promocije saradnicima. Odlučio je potpuno nestati iz borilačkog svijeta u kojem je bio čitav svoj život.

Khabib je naravno veliki ljubitelj fudbala. Ima i školu fudbala koju vodi zajedno s legendarnim Clarenceom Seedorfom i to su stvari koje ga trenutno zanimaju.

PSG očigledno ima velike planove i vidjet ćemo hoće li postati najbolji MMA klub svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi