Večeras obračun u Londonu, Furry protiv Chisore

Britanci očekuje veliki okršaj

Večeras obračun u Londonu, Furry protiv Chisore

U vrijeme kada je pravih teškaških obračuna sve manje, večerašnja borba u ExCel Areni u Londonu bi trebala biti ona prava. Na jednoj strani imamo Tysona Furyja sjajnog teškaša koji je na čistih 22-0, dok je na drugoj medijski zastupljeniji Dereck Chisora koji se više proslavio ispadima prije i poslije meča sa Vitalyjem Klitschkom.

Radi se o borbi za naslov najboljeg teškaša Evrope i Velike Britanije ali i za mjesto prvog izazivača Wladimira Klitschka.

" Svi znaju da je Wladimir zlatna koka koja ja mogu pobjediti. Zato me stalno izbjegava, ali nakon što pobjedim Derecka ja ću biti tu. Ako ne mogu pobjediti Derecka onda idem vani prodavati novine kao beskućnik" rekao je u najavi večerašnjeg okršaja Fury.

Del Boy Chisora je već izlazio na megdan jednom od braće od Klitschke, dok je prije tri godine jednoglasnom odlukom sudija izgubio od Furyja.

" Sada sam puno zreliji bokser, mirniji. Znam da najbolje godine u teškoj kategoriji dolaze nakon tridesete. Ja sam spreman, poznajem Tysona i mogu ga pobjediti" poručuje Chisora koji je nakon poraza od davida Hayea 2012. godine nanizao pet pobjeda. Ove godine je savladao Kevina Johnsona.

Fury je za ovaj meč pustio dugu gustu bradu koju mora skratiti prije meča. Kako je objasnio, bradu je pustio kako bi podsjetio na svoje romsko porijeklo, a inspiraciju je našao u nakon dopisivanja sa Michaelom Gordonom Petersonom poznatijem u Velikoj Britaniji kao Charles Bronson. Radi se o poznatom zatvoreniku koji je iza rešetaka od 19074. godine.

" Pisao sam mu nekoliko puta i on mi je odgovorio. Bile su to uobičajene stvari - jedan luđak drugome. Ako ljudi iz Chisorinog kampa traže da je obrijem, skratim , učinit ću to. Možda mi Gillette može biti sponzor  pa da istovremeno obrijem bradu, glavu i stidne dlake " u svom stilu je odgovorio Tyson Fury.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti