"McGregoru je sudija spasio život"
Foto: EPA

Ugledni ljekar tvrdi

"McGregoru je sudija spasio život"

M. Šljivak

Floyd Mayweather je prije osam dana pobijedio Conora McGregora tehničkim nokautom u 10. rundi.

Borba koja je obojici donijela stotine miliona dolara mogla se završiti uz teške posljedice po McGregora. Iako se MMA borac dobro držao do 10. runde, činjenica da nije bokser je dovela do odluke sudije Roberta Byrda da prekine meč.

Poznati bokserski ljekar Darragh O'Carroll smatra da je ova odluka sudije spriječila teške povrede mozga irskom borcu.

"Byrdova odluka je itekako dobra. On je uočio da bi McGregor mogao imati povrede mozga i zbog toga je prekinuo meč. Znakovi traumaske povrede su bili vidljivi. Ataksija, vrtoglaciva i gubitak balansa su dokazi toga. Umor može uzrokovati spore pokrete, ali nikako i lošu koordinaciju kao što je viđena kod McGregora. To je rezultat povrede mozga, a ne umora. Dozvoliti mu da bori dalje bilo bi veoma neodgovorno", rekao je Carroll.

McGregor je nakon meča tvrdio da je sudija prerano prekinuo meč, ali na kraju može biti sretan što je prošao bez teških povreda.

Ipak, u ring će moći tek nakon dva mjeseca, jer ga je Atletska komisija suspendovala zbog povreda zadobijenih u ovom meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi