I to je moguće - UFC zvijezdi otac ne da da se bori: "Dok si pod mojim krovom..."
Raul Rosas Junior je oduševio mnoge, no karijera mu je sada pod znakom pitanja (Photo by Louis Grasse / AFP)

Dosad neviđeno

I to je moguće - UFC zvijezdi otac ne da da se bori: "Dok si pod mojim krovom..."

Midhat Šljivak

Talentovani MMA borac Raul Rosas Junior dobio je zabranu nastupa i to od strane vlastitog oca. Poručio mu je da nema borbi dok ne bude završio poslove koje ima kod kuće.

Raul Rosas Junior se prošle godine pojavio na MMA sceni i oduševio je mnoge. 19-godišnji Meksikanac se izborio za ugovor preko Dana White Contender serije i već je upisao tri borbe u najjačoj svjetskoj promociji.

Njegov hype ugasio je u aprilu prošle godine Christian Rodriguez. Ipak, tinejdžer se vratio u septembru i tehničkim nokautom je zaustavio Terrencea Mitchella.

Ipak, 'Problematično dijete' odustalo je od meča kojeg je trebao održati nedavno protiv Rickyja Turciosa. Dva puta je otkazao borbu u dvije sedmice, prvi put neposredno pred ulazak u oktagon, a zatim je odbio ponudu da je radi ovog vikenda.

On se MMA fanovima izvinio što nije mogao da se bori. Tvrdi da se nije osjećao baš najbolje.

Oglasi

"Izvinite. Bio sam bolestan cijeli dan, vrtjelo mi se u glavi, kašljao sam. Dao sam sve od sebe da se oporavim, ali nisam uspio".

"Zaista sam dao sve od sebe. Stavio sam rukavice, zagrijao se, ali jednostavno sam se osjećao kao go*no. Žao mi je što sam donio takvu odluku, ali morao sam. Vratit ću se uskoro", rekao je Raul.

Ispostavilo se kako mu otac ne da da se bori. Neće ga MMA publika vidjeti sve dok ne obavi poslove kod kuće. To je rekao njegov otac Raul Rosas stariji.

"UFC borac ili ne još uvijek živiš pod mojim krovom i radit ćeš po mojim pravilima. Žao mi je fanovi, nema MMA borbi dok ne počne služiti roditelje i raditi poslove oko kuće", poručio je Rosas stariji.

Raul Rosas Junior je u profesionalnoj karijeri odradio devet borbi i na omjeru je od osam pobjeda i jednog poraza.

Ovo je definitivno najbizarnija situacija koja se desila u MMA svijetu. Dosta toga smo vidjeli, ali ovako ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi