Albanac u UFC-u doživio nezapamćen nokaut, Nurmagomedov bio na podu, ustao i izveo savršenstvo

UFC Las Vegas

Albanac u UFC-u doživio nezapamćen nokaut, Nurmagomedov bio na podu, ustao i izveo savršenstvo

Midhat Šljivak

Umar Nurmagomedov nastavio je seriju pobjeda i od večeras je na omjeru 17-0. Nije ga mogao zaustaviti ni kazahstanski borac Bekzat Almakhan iako je umalo nokautirao Dagestanca u prvoj rundi. Na kraju je pretučen.

Umar Nurmegomedov nastavio je dominaciju u MMA svijetu. Bekzat Almakhan je bio lagan zalogaj za Dagestanca i potpuno je uništen u tri runde.

Interesantno je svakako da je u prvoj minuti borbe u jednom trenutku Umar završio na podu. Ipak, to kao da se nije ni desilo kraju Nurmagomedov slavio odlukom sudija uvjerljivo (30-25, 30-26, 30-26).

Nakon meča Umar je izrazio žaljenje što je pretukao Almakhana.

"Žao mi je što sam ga toliko povrijedio. Cory Sandhagen je onaj kojeg sljedećeg želim ti želim da bude eliminacijska borba za titulu", poručio je Umar koji je javno pozvao svijet da otvori oči pred onim što se dešava u Palestini.

Oglasi

Nevjerovatan nokaut napravio je Vinicius Oliveira. Brazilac je razornim letećim koljenom u trećoj rundi uspavao Albanca Benarda Sopaja.

Ovo je definitivno jedan od najtežih nokauta u posljednjih nekoliko godina i kandidat za nokaut godine.

Strašan nokaut upisao je i Australac hrvatskih korijena Steve Erceg. On je u drugoj rundi uspavao Matta Schnella.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti