Redžović trenira, posti ševval i pred turnir u hotelu Hills poručuje: Nadam se da će meč dobro proći

Sjajni bh. bokser govorio za SportSport.ba

Redžović trenira, posti ševval i pred turnir u hotelu Hills poručuje: Nadam se da će meč dobro proći · Intervju

Jedan od onih koji će učestvovati na predstojećem turniru King of Kings World Grand Prix je Adnan Redžović. Dobro poznati bh. bokser još jednom će se boriti u Sarajevu, a protivnik će mu biti Mađar Andreas Balazs Farkas. 

Bit će ovo idealna prilika za Redžovića da pred sarajevskom publikom ostvari jubilarnu 20. pobjedu u karijeri i na taj način sebi obezbijedi nove borbe za titulu.

U intervjuu za SportSport.ba sjajni bh. borac govori o predstojećem turniru koji će inače biti održan u hotelu Hills, svojim daljim planovima, dešavanjima na svjetskoj bokserskoj sceni itd.

Za Početak, Redžović nam je otkrio da pripreme za sarajevski turnir teku dobro.

"Pripreme za borbu su pri kraju. Imam nekih malih povreda pa ću zbog toga malo i odmoriti. Dobra je stvar što će takva organizacija doći u BiH jer se tako mogu promovisati naši mladi šampioni, dok smo Dževad i ja već pri kraju, iako Dževad to ne da da kažem (kroz smijeh)".

Poslije ramazana, Redžović se odlučio da isposti poneki dan mjeseca ševvala, a posebno u onim danima kada odmara od treninga. Pitali smo ga koliko jako i često može trenirati obzirom na post.

"Čitav ramazan sam ispostio. Lagano sam trenirao, ništa posebno. A, i ne može se tako jako trenirati dok se posti. Danas pravim pauzu tako da sam i to iskoristio za post. Imam i neku malu povredu ramena, ali nadam se da će ona brzo proći", poručuje naš borac.

U hotelu Hills 3. jula će se boriti protiv Mađara Andrasa Balazs Farkasa. To je zamjenski protivnik za našeg borca. Koliko mu je teško sada se spremati za novog rivala koji je 'uskočio' u posljednji čas?

"Tako je, dobio sam novog protivnika. Meni to ništa ne znači. Umjesto jednog Mađara dobio sam drugog, to je slična škola. Momak ima pozitivan skor, okušao se u više sportova, kao i ja. Meni to neće predstavljati problem, ja radim svoje, on svoje. Ipak, u superteškoj kategoriji se svašta može desiti. Jedan potez, ili jedna sekunda nepažnje može dosta promijeniti", poručuje Redžović.

Objašnjava nam šta otprilike ova borba znači za njega.

"Imam dosta ponuda za naredne mečeve, da se borim i za neke titule, tako da će mi ova borba dobro doći kao priprema. Prije dva mjeseca sam imao borbu za WBO prvaka Evrope, ali sam izgubio. Protivnik nije bio bolji ili nešto drugo nego sam diskvalifikovan jer mi je guma stalno ispadala iz usta. Imao sam i prije toga neki peh, na antibioticima sam otišao, ali neću sada kukati... Ovo je ustvari sada meč za ranking na listi i nadam se da će sve proći dobro".

Kao što smo rekli, turnir će biti održan u Sarajevu. Bit će to lijepa prilika za Redžovića i ostale bh. borce da pruže dobar meč pred bh. publikom.

"Pa, radujem se naravno što će borba biti u Sarajevu. Ja sam ovdje i počeo karijeru. Osvojio sam 2002. godine turnir najboljih teškaša bivše Jugoslavije. Navikao sam u Sarajevu da boksam pred 'svojim ljudima'. Boksao sam 1994. godine u ratu. Skenderija je bila puna, a naši navijači su na čaršafima ispisivali naša imena i došli su da navijaju. To je pozitivan osjećaj".

Očekuješ li veliki odaziv publike?

"Raja se možda malo i žali da je skupa karta, ali ja ne vjerujem da je to tako. Ko god kupi kartu, pomoći će razvoj našeg sporta u BiH. Ja se nadam da će biti puna dvorana i da će publika podržati naše borce".

Koliko je zadovoljan pomaganjem države?

"Pa, ja mislim da bi se generalno zakon o sportu trebao promijeniti jer je malo zastario. Vremena se mijenjaju. Nisu samo olimpijski sportovi oni koji nešta predstavljaju i koje treba 'gurati'. Ima tu sportova poput naših, kick box sportovi, pa powerlifting. Ima powerliftera koji našu zemlju predstavljaju odlično 'vani'. Mislim da država može puno bolje pomoći. Za sada je sve na bazi da moraš 'zivkati', moliti...".

Joshua je nedavno izgubio sve titule od američko-meksikanskog borca Andyja Ruiza. Redžović kaže kako ga to nije iznenadilo, iako je možda malo čudno da je Ruiz pobijedio obzirom na konstituciju obojice boraca.

"Pa, to je rijetko ko očekivao. Ali, poznavaoce boksa to nije iznenadilo jer je Andy Ruiz superklasa. On dolazi iz Meksika koji ima odlične boksere. Kada pogledate građu jednog i drugog, možda i jeste malo čudno... Njihov meč me je podsjetio na meč Rockyja i Ivana Draga. Rocky udara vreću u hladnjači, radi neke teške poslove, a Drago - kompjuteri, ispitivanja... Ja nisam nešto posebno bio iznenađen jer bokseri koji imaju građu kao Ruiz su vrlo opasni. Ko nije ušao sa onakvim borcem u ring, on ne zna šta je to", kaže Redžović.

Sada se stvorila grupa od nekoliko sjajnih teškaša među kojima se vode velike borbe za titule. Ko je, prema mišljenju Redžovića, trenutno najbolji?

"Pa, po meni je najbolji Tyson Fury, iako će sada imati vrlo 'zafrkan' meč protiv Wildera. On zna boksati, iako možda nije atraktivan za gledanje. Zna 'preživjeti' u boksu što je najbitnije".

Redžović ima 41 godinu i logično je da se postavlja pitanje koliko ima još do kraja njegove karijere. On nam kaže da će to biti vrlo brzo.

"Dosta me to ljudi pita. Do kada ćeš više? Ja treniram ovo što volim, osjećam se dobro... Ja mislim, zamislio sam tako, do kraja ove godine. Zvali su me iz reprezentacije kick boxa da učestvujem na Svjetskom prvenstvu pod okrivljem WAKO organizacije. Tu ću predstavljati za reprezentaciju i braniti boje BiH. Probat ću na tom Prvenstvu uzeti medalju i završiti karijeru. Mislim da bi to bilo idealno".

Za kraj, naš borac je pozvao publiku u hotel Hills da podrže njega i ostale učesnike turnira.

"Ja očekujem da oni (publika) dođu. Dođite, naravno da će biti dobrih borbi. Pogotovo ovaj turnir teškaša je jako interesantan. Svima je to interesantno. Ko će pobijediti, ko je najbolji, najspremniji...", kaže na kraju Redžović.

Inače, bh. profesionalni bokser u karijeri ima skor od 19 pobjeda i tri poraza, a nadamo se da će nakon 3. jula ovaj skor biti bolji za jednu pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi