Reprezentativci BiH spremni za Svjetsko prvenstvo u kickboxu, nadaju se medaljama

Treninzi u Usori

Reprezentativci BiH spremni za Svjetsko prvenstvo u kickboxu, nadaju se medaljama

S. Mlaćo

Jučer se u Usori okupila kick-boxing reprezentacije Bosne i Hercegovine predvođena selektorom Salkom Zildžićem.

 Nakon odrađena dva ciklusa priprema, posljednji ciklus priprema završen je jučer posljednjim sparingom u KBS Titanium iz Usore u njihovoj fantastično opremljenoj dvorani.

Svjetsko prvenstvo za seniore će se održati u Zetri od 22. do 27. oktobra., a jedan od takmičara koji cilja na mjesto na podiju je Jasmina Merdić iz KBS Titanium iz Usore.

"Nosilac sam srebrene medalje sa posljednjeg Evropskog i bronzane sa posljednjeg Svjetskog prvenstva. Ove godine, pred domaćom publikom i na domaćem terenu, nadam se još jednoj od medalja.“

Selektor reprezentacije Salko Zildžić je optimista.

“Naši takmičari pored dugog niza godina takmičenja i nastupanja u drugim državama, sada imaju priliku da pokažu ono šta znaju i umiju pred svojom publikom. Uradili smo sve što smo mogli kako bismo reprezentativce što kvalitetnije pripremili za predstojeće nastupe i da osvjetlamo obraz naše domovine.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi