Revanš McGregora i Diaza na UFC 200?

Jubilarni event u Las Vegasu

Revanš McGregora i Diaza na UFC 200?

Teme:

Jubilarni UFC 200 zakazan je za 9. jul u Las Vegasu, a već se uveliko obavljaju pripreme za ovaj event. Mnogi od boraca nadaju se nastupu, ali samo odabrani imaće čast da učestvuju u mega spektaklu.

UFC bi trebao da ponudi sjajne borbe te večeri, a ovih dana spominju se mogući sudionici tog događaja. 

U svjetskim medijima danas se pojavila informacija da bi Conor McGregor i Nate Diaz na UFC 200 trebali da odrade revanš, a pored ove borbe spominju se i okršaji Caina Velasqueza i Travisa Brownea, te Gegarda Mousasija i Dereka Brunsona.

McGregor i Diaz odradili su borbu 6. marta na UFC 196, kada je slavio Amerikanac submissionom u drugoj rundi, pa je ovaj izbor iznenadio mnoge ljubitelje MMA. Situacija postaje još napetija kada se uzme u obzir da na dvoboj sa Ircem već odavno čekaju Jose Aldo i Frankie Edgar.

Sa druge strane, ovakav izbor je i potpuno logičan što se tiče najveće svjetske organizacije, jer bi svakako donio veliki profit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi