Revanš spreman: 100 miliona u igri i zanimljiva lokacija
Foto: EPA

Promotor Eddie Hearn revanš seli u Kinu

Revanš spreman: 100 miliona u igri i zanimljiva lokacija

M. Šljivak

Poznati bokserski promotor Eddie Hearn najavio je mogućnost revanša između Anthonyja Joshue i Vladimira Klička.

Joshua je prošle subote nokautirao Klička u Londonu, ali bi novi meč mogao uslijediti do kraja godine.

Hearn je već počeo pregovore o novom meču, a on bi se mogao dogoditi na posve neočekivanoj lokaciji.

Kinezi bi rado ugostili ovaj događaj koji bi vrijedio čak 100 miliona funti i koji bi se održao na stadionu "Ptičije gnijezdo" u Pekingu.

Hearn je izjavio kako je odlazak u Kinu na revanš sasvim realna opcija.

"Meč u Kini je mnogo izvjesniji nego u Americi. Već smo obavili neke razgovore o tome. Tržište je veliko, ogroman novac u igri i Kina je sasvim sigurno realna opcija", rekao je Hearn.

Anthony Joshua je ranije najavio kako namjerava postati prvi britanski sportista koji je zaradio milijardu dolara. Hearn vjeruje da će u tome uspjeti, ali ako promijeni mjesto boravka.

"Teško je postati milijarder ako zarađujete 10 do 15 miliona funti po meču. Ali, ako bude boksovao u Americi, gdje bi imao zaradu od prodatih TV prenosa, moći će zarađivati ogroman novac koji bi mu donio veliko bogatstvo", istakao je Hearn.

Pored revanša s Kličkom, Joshua bi lako u ring mogao s nekim od ostalih prvaka teške kategorije. U redu čekaju Deontay Wilder i Joseph Parker, ali imena poput Tysona Furyja, Luisa Ortiza ili Kubrata Puleva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi