Rijetko ko je vidio ovaj detalj: Vitali protiv Joshue
Foto: EPA

Sukob na meču kojeg je rijetko ko vidio

Rijetko ko je vidio ovaj detalj: Vitali protiv Joshue

M. Šljivak

Činjenica da se o borbi Anthonyja Joshue i Vladimira Klička još uvijek govori, dovoljan je znak da je meč ovog dvojca bio fantastičan.

Velike su šanse da će se Joshua i Kličko ponovo naći među konopcima, a iako smo vidjeli dosta toga u ovom meču, bilo je i zanimljivih stvari koje su propuštene.

Nakon meča uslijedio je incident u kojem su se našli Joshua i Vitali Kličko, nekadašnji šampion i Vladimirov brat.

Vitali je konstantno u bratovoj pratnji na svim mečevima i dio je ekipe s kojom Vladimir trenira, iako obnaša funkciju i gradonačelnika Kijeva.

Promotor Eddie Hearn objasnio je situaciju koja se dogodila u ringu između njegovog boksera i Vitalija Klička.

"Joshua će s vremenom naučiti šta može raditi u ringu. Postojale su neke sitnice prije meča u ringu. Vitali je buljio u njega, a AJ mu je uzvratio i došlo je do povećanja napetosti", istakao je Hearn, a zatim je otkrio da je umalo došlo i do sukoba na kraju meča.

"Umalo su se sukobili na kraju. Anthony je otišao do Vladimira kako bi mu se zahvalio i razgovarao o borbu, a Vitali ga je odgurnuo. Srećom pa se zna suzdržati i nije to bilo neko veliko guranje, iako je Josh pop***** zbog toga", rekao je Hearn.

Novi meč Vladimira Klička i Anthonyja Joshue mogao bi se održati u oktobru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi