Kukavički napad na radnike nije ostao nekažnjen: BJJ majstor u velikom stilu zaustavio nasilnika

Luda scena s ulica New Yorka

Kukavički napad na radnike nije ostao nekažnjen: BJJ majstor u velikom stilu zaustavio nasilnika

M. Šljivak

Vlasnik crnog pojasa u brazilskom jiu jitsuu i MMA borac Ro Malabanan uspio je na ulicama New Yorka savladati čovjeka koji je hinjski napao građevinske radnike.

Ro Malabanan šetao je ulicama New Yorka kada je vidio napad na građevinske radnike koji su radili svoj mučan posao na ulicama Velike jabuke.

Momci su radili svoj posao kada ih je iznenada napao prolaznik. Hinjski ih je krenuo udarati i dvojicu je pretukao. Kada je krenuo bježati ukazao se Malabanan.

Nije ovaj MMA borac htio ostati miran na ono što se dogodilo. Odlučio je zaustaviti nasilnika i zaustaviti ga do dolaska policije. To je i uspio.

Ro ga je stigao veoma brzo. Upotrijebio je svoje znanje stečeno kroz godine treninga brazilske jiu-jitse i ubrzo je savladao čovjeka koji je izvršio napad. Zadržao ga je do dolaska policije koja je uhapsila nasilnika.

Oglasi

Na društvenim mrežama se pojavio snimak onog što se desilo. Vidi se kako Malabanan drži čovjeka na podu i da zatim dolazi policija koja je privela 'udarača'.

Uhapšeni se branio riječima: "Oni su krenuli na mene", a Malabanan mu odgovara: "To što pričaš je s*anje. I da jesu ne udaraš ljude u lice bez razloga", govori ovaj borac.

Mnogi Roa smatraju junakom. On se međutim ne osjeća tako i tvrdi da je uradio sve što bi svaki normalan čovjek napravio.

"Ne smatram se herojem. Ono što radim je sve dio New Yorka. Mi iz ovog grada smo uvijek spremni pomoći strancima jer to je jednostavno New York. Drago mi je što sam uspio zaustaviti nekog koristeći MMA vještine. Pomagati ljudima u stvarnom svijetu je zaista nevjerovatno", rekao je Ro.

Objasnio je i šta se dešavalo tačno na ulici. Bili su to zaista nevjerovatni trenuci s kojima su se mnogi sreli.

"Došao sam do momka koji je napadnut da vidim je li s njim sve u redu. Nije bio dobro. Odmah se u meni probudio MMA borac i odlučio sam da zaustavim nasilnika. Nisam znao na šta je još spreman. Skočio sam mu na leđa, pokušao me baciti, ali sam ga uhvatio u poziciju iz koje se nije mogao pomjeriti", rekao je Malabanan.

Ro u New Yorku ima svoj bokserski i jiu jitsu klub. Nosioc je crnog pojasa brazilskog jiu jitsua i ima svoj MMA podcast.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi