Ronda Rousey: Poraz me je ojačao

Bivša UFC prvakinja

Ronda Rousey: Poraz me je ojačao

Bivša UFC prvakinja u bantam kategoriji Ronda Rousey u motivacionom govoru za Reebok pričala je o svom teškom periodu života nakon prošlogodišnjeg poraza od Holly Holm. 

Amerikanka je istakla da je čak u jednom trenutku pomišljala i na samoubistvo, ali da je na kraju ipak cijela priča dobila srećan kraj.

Takođe je naglasila da je poslije svega u jednu ruku i srećna, jer je u svom prvom neuspjehu u oktagonu došla do raznih životnih pouka.

"Iskreno vjerujem da se stvari dešavaju sa razlogom. Iza mene je težak period u kojem sam bila potpuno emocionalno ispražnjena i u kojem sam pomišljala na mnoge negativne stvari, ali sada smatram kako je ovo najbolja stvar koja mi se mogla desiti u posljednjih nekoliko godina".

Ronda se dotakla mnogih tema, ali ipak nije govorila o svom povratku.

"Iz svakog poraza možemo dosta toga naučiti. Jednostavno to se mora svakom jednom dogoditi. To je samo jedna stepenica koja stoji na putu ka našem usavršavanju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti