Ruiz se vratio u SAD i otvorio dušu: "Jeo sam sve što sam mogao i popio sam previše piva"

Skoro da nije imao šanse u revanšu

Ruiz se vratio u SAD i otvorio dušu: "Jeo sam sve što sam mogao i popio sam previše piva"

Endin Čaušević

Anthony Joshua je u subotu uspio pobijedili Andyja Ruiza i tako vratiti titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Ruiz je prije nekoliko mjeseci pobijedio Joshuu i postao svjetski prvak, ali je to kratko trajalo. Joshua je u revanšu jednoglasnom odlukom sudija uspio da vrati titulu u svoje vlasništvo.

No, prije meča Ruiz je sve šokirao na zvaničnom vaganju na kojem je imao preko 128 kilograma. Niko nije mogao da vjeruje koliko se Ruiz zapustio, te je izgledao kao da uopšte nije trenirao.

Nakon meča žestoko gaje kritikovao njegov otac koji je poručio da je Andy uživao u slavi i novcu nakon pobjede, te da na trening uopšte nije mislio.

Ruiz se nakon meča vratio u SAD i na aerodromu je dao iskrenu izjavu i priznao svoje pogreške.

"Mislim da se pojeo sve. Sve. Zbog toga sam toliko dobio na težini. Uživao sam u hrani i slavio previše. Bio sam prijateljima i svaki dan smo slavili tu pobjedu. Popio sam više piva nego što je trebalo", rekao je Ruiz koji se nada da će dobiti revanš protiv Joshue.

Top Komentari

Mrdjo
Kao nije bio zainteresovan da pobijedi... skonto se da nema sta trazit u revansu..da je u prvom slucajno dobio.. i kao sad jeo i pio sve redom i to je razlog zasto nije pobijedio.. usro se ..
3 2
87618
Ma debeli krmak , na sve lice , ali na boxera nikako , bio je ona vreca za trening 12 rundi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi