Dotučen i uplakan: Posljednji snimak iranskog Hulka pokazuje da je gore nego što se može zamisliti!

Poljaci su mu bili u posjeti

Dotučen i uplakan: Posljednji snimak iranskog Hulka pokazuje da je gore nego što se može zamisliti!

A. Čaušević

Prije nekoliko dana svijetom je odjeknula vijest o Sajadu Gharbiju, famoznom iranskom Hulku. U posjeti su mu bili Poljaci koji su ostali šokirani s onim što su vidjeli. Međutim, posljednji snimak u javnosti pokazuje da Iranac izgleda gore nešto što se može i zamisliti. 

Dugo vremena se govorilo "borbi stoljeća" između Gharbija i Martyna Forda, nezvanično "nastrašnijeg čovjeka na planeti" koja na kraju nije održana. Tačnije, došlo je do sučeljavanja kada je Britanac "raznio" Iranca. 

Prvi i prema svemu sudeći posljednji put Gharbija je u ring ušao protiv Djumanova Almata Bakhytovicha. Bila je to u agustu prošle godine. 

Kazahstanski Titan je pretukao Iranca i ta borba je pokazala da Gharibi jedan obični prevarant i da uopšte nije toliko snažan i mišićav kako je to predstavljao na društvenim mrežama.

Nakon nekoliko mjeseci pauze Gharibi je u centar pažnje izbio prošle sedmice kada su ga posjetili MMA promocije FAME, Wojtek Gola i Rafal Pasternak zbog moguće saradnje.

"Nema šanse da ćemo ga dovesti. On je zapravo mali debeli čovjek i nema šanse da se može boriti. Ono što je prikazivao je prevara i fotomontaža", rekao je Wojtek Gola i dodaje:

Oglasi

"Otišao sam u Iran s Rafalom i kada smo ga sreli, umalo smo popadali sa stolica. Možda izgleda cool u snimcima, ali čovjek je jednostavno samo debeo", ispričao je Gola. 

Posljednji put Gharibi se u javnosti pojavio prije nekoliko sedmica kada je gostovao na jednoj iranskoj televiziji i jasno je da izgleda mnogo gore nego što su ga opisali Poljaci.

Tužan, utučen i zapušten ovaj 31-godišnjak je izgledao neprepoznatljivo. Još jednom je iskazao žal što je obrukao naciju prilikom poraza od Kazahstanskog Titana.

Ghrabiji je ranije predstavljan kao mišićava zvijer od 188 cm i 175 kilograma, međutim posljednji snimak je pokazao da je sve osim borac spreman za najveće domete.

U ludim i besmislenim borbama prednjače Rusi zbog čega će i pokušati angažovati Gharbija, ali nakon borbe u kojoj je osramotio naciju famozni iranski Hulk je navodno digao i ruke od teretane te više nema namjeru kroćiti u ring.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi