Šampiona optužuju da je ruski tajni agent: S mnogima sam vodio bitke...

Usyka prozivaju

Šampiona optužuju da je ruski tajni agent: S mnogima sam vodio bitke...

M. Šljivak

Apsolutni šampion svijeta u cruiser kategoriji, Ukrajanac Oleksandr Usyk, dobio je žestoke optužbe od hrvača Bogdana Gritsayja.

Već određeno vrijeme traju prozivke i sukobi između hrvača i boksera, a Usyk je na kraju opužen i da je ruski tajni agent, te da je veliki mrzitelj svega što je ukrajinsko.

Gritsay tvrdi da se Usyk plaši borbe s njim nakon što je odbio da se bori s njim u borbi bez ikakvih pravila i tvrdi da je navikao na to od ruskih agenata u svojoj državi.

"Usyk je priznao da se plaši borbe bez pravila. Nedavno su on u Vasiliy Lomachenko potpisali peticiju za interese ruske crkve i obećali su da će je braniti pesnicama. Od pesnica do peticija, zar to nije napredak? Ustvari, navikao sam da vodim bitke s ruskim tajnim agentima u ukrajinskom sportu samo što to ne objavljujem javno", rekao je Gritsay.

Usyk je dobio još brojne optužbe da surađuje s ruskim tajnim agentima i da je i on jedan od njih, ali realno gledajući to su poprilične gluposti od ljudi koji žele pažnju preko leđa jednog od najboljih boksera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi