Ukrajinska zvijer se bori u Londonu, a zatim kreće po Joshuu
Foto - EPA

Usyk protiv Chisore

Ukrajinska zvijer se bori u Londonu, a zatim kreće po Joshuu

Midhat Šljivak

Ukrajinski bokser Oleksandr Usyk borit će se 28. marta u Londonu protiv Derecka Chisore.

Čovjek koji je potpuno pokorio cruiser kategoriju, gdje mu nije bilo ravnog, nedavno je prešao u tešku kategoriju i debitovao je pobjedom protiv Chazza Witherspoona.

Usyk je zbog činjenice da je prešao u kategoriju više i to kao apsolutni šampion, postao obavezni WBO izazivač za naslov prvaka svijeta među teškašima i ima pravo da izazove Anthonyja Joshuu.

Ipak, nakon dugotranjih razgovora odlučeno je da Joshua pojas brani protiv IBF izazivača Kubrata Puleva, a ukrajinski bokser će imati još jednu borbu za zagrijavanje.

Ispred njega je legendarni Dereck Chisora. Borba je zakazana za 28. mart u Londonu, a Chisora bi trebao biti odskočna daska za Usyka i priprema za Joshuu.

Del Boy iza sebe ima ogromno iskustvo. Odradio je 41 borbu i 32 puta je slavio, a u karijeri je gubio od same elite među kojima su Tyson Fury, Vitali Kličko, Kubrat Pulev, Dillian Whyte.

Sa druge strane Usyk je odradio samo jednu teškašku borbu koju je dobio nokautom u sedmoj rundi, a u karijeri je ukupno na omjeru od 17-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi