Šarić viceprvak Balkana, ukupno pet medalja za BiH

Dobar rezultat

Šarić viceprvak Balkana, ukupno pet medalja za BiH

Dž. Mrakić

Karatisti Bosne i Hercegovine prvog dana seniorskog Balkanskog prvenstva u Istanbulu osvojili su pet medalja. 

Najbolji rezultat ostvario je Edin Šarić, koji je u kategoriji do 75 kilograma postao viceprvak Balkana, a vrijedi reći da je u istoj kategoriji medalju osvojio i Nikola Poluga, koji je završio na trećem mjestu.

Pored ovih, Bosna i Hercegovina je osvojila još tri (bronzane) medalje. Meris Muhović bio je treći u kategoriji do 84 kilograma, kao i Ervin Galić u kategoriji do 67 kilograma.

Jedini osvajač medalje u ženskoj konkurenciji za našu zemlju bila je Mirnesa Bektaš, koja je u Istanbulu osvojila bronzanu medalju u kategoriji preko 68 kilograma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi