Sa 59 godina se sjetio da bi volio biti bokser - Bilo je to bolno i kratko iskustvo

Nevjerovatan potez voditelja

Sa 59 godina se sjetio da bi volio biti bokser - Bilo je to bolno i kratko iskustvo

Midhat Šljivak

Nekadašnji radio i televizijski voditelj Scot England sa 59 godina je debitovao u profesionalnom boksu. On je za protivnika imao 23-godišnjeg Jashawna Huntera i nije se dobro proveo.

Voditelj Scot England veliki je ljubitelj boksa i smatrao je da nikad nije kasno za početak profesionalne karijere. Međutim, debelo se prevario.

Ovaj 59-godišnjak dobio je šansu da pokaže šta zna. Nekim čudom je dobio licencu za nastup i sve je okončano jako brzo i teškim nokautom.

Jashawn Hunter nije imao previše milosti prema mnogo starijem protivniku. Uslijedila je serija brzih udaraca, jedan je pogodio tačno u bradu nesretnog Englanda i poslao ga je na pod.

Povratka naravno nije bilo. England je nokautiran izveden iz ringa, iako je ustao na noge i samo srećom je prošao bez teških tjelesnih povreda.

Oglasi

Dosta je kritika prema organizatorima borbe. Ljubitelji boksa ljuti su jer je 59-godišnjaku dopušteno da postane profesionalac samo zato jer voli ovaj sport.

"Inspirisalo me gledanje olimpijskog boksa. Želim dokazati da su godine samo broj, želim ostati u formi", njegove su riječi prije ulaska u ring.

Nažalost, morat će tražiti druge načine da ostane u formi. Sa 59 godina jednostavno više nema nikakvog smisla da ulazi u ring jer bi mogao nastradati.

Možda je trenutno mnogo bolje da se drži svog posla kojeg ima. Neće se od boksa hljeba najesti, a i poprilično se kasno sjetio da želi postati profesionalac.

Tužno je samo što je on dobio šansu umjesto nekog mlađeg i boljeg borca, ali u savremenom svijetu kvalitet odavno nije ozbiljno mjerilo za bilo šta.

Top Komentari

HamzaVojvoda
E vako bi ja ovog svedskog supka nokautiro ko da je cica od 59 al zdapi ne sme ostavit cleaning business in sweden ebo tetku svoooju @BosanskaSvedska
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi