Kubansko 'čudovište' stiže u UFC - Ovakva mašina se ne sreće svaki dan

Robelis Despaigne dobio ugovor

Kubansko 'čudovište' stiže u UFC - Ovakva mašina se ne sreće svaki dan

Midhat Šljivak

Kubanski MMA borac Robelis Despaigne potpisao je za UFC. 35-godišnja nokaut mašina oduševio je svijet ekspresnim nokautima i najjača svjetska MMA promocija je odlučila da ga dovede u svoje redove.

Robelis Despaigne oduševio je MMA svijet s tri ekspresna nokauta. Trojica protivnika su s njim u oktagonu provela 19 sekundi, a samo je na MMA debiju rival izdržao gotovo kompletnu rundu.

Taekwondo majstor je nagrađen za sjajne izvedbe. UFC ga je pozvao, ponudio mu je ugovor, a ovaj je to sa zadovoljstvom prihvatio i gledat ćemo ga na velikoj MMA sceni.

Sigurno je da će 35-godišnjeg borca mnogi izbjegavati. Radi se o istinskom čudovištu visine 201 centimetar i težine od gotovo 120 kilograma.

Njegovi udarci su zaista brutalni. Jasno je to pokazao u svojim mečevima koje je ekspresno završavao, pa niko nije mogao ostati imun na njegove nastupe.

Oglasi

Debi u UFC-u mogao bi imati veoma brzo. Vjerovatno će se pojaviti već početkom godine i vidjet ćemo ko će prvi osjetiti njegove udarce u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Robelis Despaigne osvajač olimpijske medalje

Robelis Despaigne predstavljao je Kubu u teakwondou na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i osvojio je bronzanu medalju.

Naravno, nije to jedina medalja koju je osvojio za Kubu. Često se s velikih takmičenja vraćao s medaljama, pa je tako bronzu osvajao na Svjetskom prvenstvu 2013. u Meksiku i dvije godine kasnije u Rusiji.

Nakon što je shvatio da u svom sportu neće doći do neke velike cifre odlučio se iskušati u mješovitim borilačkim vještinama i očigledno je da nikako nije pogriješio.

Sama njegova pojava ulijeva ogroman strah među rivale, a on ima udarce koji ruše protivnike jednog za drugim.

Ukupno je u karijeri kubanski borac odradio četiri meča. Sve je pobijedio nokautom, a Katuma Mulumba je jedini izdržao gotovo pet minuta s njim u oktagonu.

Travis Gregoire, Stevie Payne i Miles Banks trajali su mu ukupno 19 sekundi i svijet je dobio još jednog opasnog nokautera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti