Senad Hadžić novi prvak Evrope WGL-MMA kick boksu

Veliki uspjeh bh. borca

Senad Hadžić novi prvak Evrope WGL-MMA kick boksu

A. Haznadarević

Bosanskohercegovački borac Senad Hadžić osvojio je pojas prvaka Evrope u superteškoj katogoriji WGL-MMA u kick boxu. 

Hadžić je proteklog vikenda u jednoj od glavnih borbi večeri manifestacije ''Battle of the gladiators'', koja se održavala u njemačkom gradu Karlsruhe, nokautirao Mađara Enyedija Dompera.

 

"Znao sam da je Domper dobar borac i nezgodan protivnik, ali sam prihvatio borbu. Marljivo radim, potpuno sam spreman, vjerujem u sebe i ne zanimaju me imena protivnika. Sretan sam zbog pojasa šampiona Evrope i nadam se da ću uskoro imati priliku napasti svjetsku titulu", izjavio je Hadžić nakon meča. 

 

Hadžić je saznao da će se boriti za titulu šampiona Evrope u WGL-MMA tek prije desetak dana. S Domperom se trebao boriti Nijemac Chris Mahle koji je u međuvremenu otkazao meč, te su organizatori manifestacije na njegovo mjesto pozvali Hadžića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.