Sergio Gabriel Martinez teško do pojasa

Martinez je padao ali je pobjedio

Sergio Gabriel Martinez teško do pojasa

M. Maksimović

Da se u profi boksu mogu vidjeti još uvijek sjajne borbe pokazali su Sergio Gabriel Martinez i Julio Cesar Chavez. Oni su u dvorani Thomas & Mack Center ponudili publici sjajan okršaj za naslov svjetskog prvaka srednje kategorije, verzija WBC.

Sergio Martinez je punih 11 rundi dominirao, trebalo je samo završiti borbu a onda se ''probudio'' Chavez.

Stigla je 12.runda u kojoj je Chavez ljevicom srušio Martineza.Martinez se nekako pridigao i uspio je završiti borbu u kojoj je na kraju slavio i to jednoglasnom odlukom sudija. Stanley Christodoulou je bodovao 117-111, Adalaide Byrd 118-109, baš kao i Dave Moretti 118-109.

 

Argentinac Martinez je proslavio svoju 50.pobjedu u 54-toj borbi, dok je Julio Cesar Chavez Junior prvi put poražen u karijeri.Ovo mu je bila 49 borba.Naravno da Chavez želi revanš, martinez nema ništa protiv, ali se prvo treba oporaviti u bolnici.Argentinac je pobjedio, ali je nakon borbe prevezen u bolnicu. Tokom borbe je slomio lijevu ruku, odnosno koljeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.