Zaboravljeni boks meč Shaquillea O'Neala: Kako je čuveni košarkaš završio u ringu?
Foto - Screenshot

Imao je šampiona za protivnika

Zaboravljeni boks meč Shaquillea O'Neala: Kako je čuveni košarkaš završio u ringu?

Midhat Šljivak

Shaquille O'Neal je tokom profesionalne košarkaške karijere često bio nezaustavljiv po protivnike.

U najboljim danima u dresu Los Angeles Lakersa apsolutno se niko nije mogao nositi sa Shaqom, a karijeru je legendarni centar završio 2011. godine.

Godinu dana ranije Shaquille je pokrenuo zabavnu emisiju u kojoj se takmičio sa ljudima iz ostalih sportova. Emisija se zvala "Shaq vs" i ugostila je brojna poznata imena iz svijeta sporta.

Odlučio se tako okušati u boksu protiv legendarnog šampiona Sugar Shanea Mosleyja. Odradili su boks meč, a Mosley je izašao kao pobjednik.

Iako je O'Neal imao ogromnu prednost u visini (216cm - 175cm) i težini (150 kg - 70 kg), Mosley je na kraju slavio. Shaqova snaga i visina nije bila dovoljna protiv šampionske tehnike nekadašnjeg prvaka svijeta velter kategorije i Mosley je proglašen pobjednikom.

Sudije koje su bodovale ovaj meč dale su pobjedu bivšem bokseru i sva trojica su bodovala 48-47. Shaq je međutim pokazao da ima 'ono nešto' i za boks i nema dileme da bi bio dobar da je na vrijeme krenuo sa ovim sportom.

Ako ništa, bio bi mnogo visočiji od svih drugih u ringu.

Top Komentari

Spartak
Visočiji nije riječ
2 0
sport1
Ko sto bi on njega 1 vs 1 u kosarci prozvakao, k'o cigo napolitanku, streso bi ga ko dedo razdeliju. Sportski pozdrav
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi