Budite spremni za novi stroj iz Dagestana: Nadimak mu je 'Metak' i samo su ga rijetki 'preživjeli'
Sharaputdin Magomedov je istinska nokaut mašina i završio je 13 od 17 borbi nokautom. Sada mu slijede veći izazovi, vjerovatno u UFC-u (Foto: Instagram)

Sharaputdin Magomedov

Budite spremni za novi stroj iz Dagestana: Nadimak mu je 'Metak' i samo su ga rijetki 'preživjeli'

M. Šljivak

Dagestanski borci prepoznatljivi su u cijelom svijetu kao zaista istinske mašine. Njihov eksplozivni uspon počeo je s Khabibom Nurmagomedovim i njegovom ekipom prije nekoliko godina i sve je više boraca iz ove regije koji postaju sami vrh svjetskog borilačkog sporta.

Dagestan je država iz koje dolaze neki od najboljih boraca svijeta. Porodica Nurmagomedov je svakako najpoznatija, a pored toga tu su Islam Makhachev i mnogi drugi.

Uskoro bi roster najveće svjetske MMA promocije mogao biti jači i za Sharaputdina Magomedova (28), neporaženog borca srednje kategorije.

Magomedov je potpisao ugovor s poznatim menadžerom Alijem Abdelazizom. Očekuje se njegov skori potpis za UFC, a Abdelaziz tvrdi da je ovaj čovjek nešto posebno.

"Spremite se. Vidjet ćete nešto posebno. Metak, 17-0, posebna vrsta", poručio je Ali Abdelaziz.

Oglasi

Sharaputdin Magomedov je rođen u Mahačkali u Dagestanu. Ima 28 godina i visok je 188 centimetara.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nije osjetio gorčinu poraza. Važi za strašnog nokautera i samo su se trojica boraca uspjela izvući bez nokauta.

Nevjerovatni Dagestanac je, po mišljenju mnogih, nešto zaista posebno, a način na koji nokautira završava protivnike je impresivan.

UFC će tako vjerovatno dobiti novi stroj iz Dagestana i vidjet ćemo hoće li Magomedov zaista potpisati za ovu promociju ili će odabrati neki drugi put.

Ali Abdelaziz je trenutno u pregovorima i zvanična objava gdje ovaj 28-godišnjak nastavlja karijeru, bit će objavljena veoma brzo.

Čovjek je zaista čudesan i jedva čekamo da ga vidimo na velikoj sceni.

Top Komentari

nestofino
Ja ovaj sport nikada neću shvati ali ok .. sport je. Bolje i to nego vatreno oružje
2 1
zfc
Ide li iko u tom Dagestanu u skolu, ima li kakvih inzinjera, profesora? Proizvode li stagod? Sve veliki vjernici a marisu se i to za lovu, haram na haram.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi