Šok u svijetu boksa: Otkazuje se veliki spektakl

Ortiz pao na doping testu

Šok u svijetu boksa: Otkazuje se veliki spektakl

M. Šljivak

Nova šokantna vijest pogodila je jutros svijet boksa.

Kubanski borac Luis Ortiz pao je na doping testu pred meč za WBC naslov teške kategorije protiv Deontaya Wildera i oni se vjerovatno neće boriti za titulu najboljeg teškaša u ovoj verziji.

Popularni King Kong je bio prvi izazivač Wilderu po WBC verziji, ali i Anthonyju Joshui za WBA naslov. Na kraju je dogovorio meč s Wilderom 4. novembra u New Yorku, ali je sada meč pod velikim znakom pitanja zbog pada na doping testu.

Mauricio Sulaiman, prvi čovjek WBC organizacije potvrdio je kako je Ortiz bio pozitivan na nedozvoljene supstance, ali je najavio kako Kubanac ima pravo žalbe.

Ortiz je i ranije padao na testiranjima. Iskusni 38-godišnji bokser je 2014. godine suspendovan na devet mjeseci zbog korištenja zabranjenih supstanci, ali je po povratku u ring bio čist, te je držao titulu privremenog prvaka svijeta po WBA verziji.

Kubanac je u karijeri bez poraza. Odradio je 29 borbi u kojima je slavio 27 puta, dok su dvije proglašene nevažećim.

Važio je za čovjeka koji bi vrlo lako mogao zaustaviti nepobjedivost Dontaya Wildera, a pobjednik ovog meča vjerovatno bi imao veliki obračun s pobjednikom meča Joshua-Pulev.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi