Šokantan poraz ruske nokaut mašine

Alvarez ga srušio u sedmoj rundi

Šokantan poraz ruske nokaut mašine

M. Šljivak

Kolumbijac Eleider Alvarez novi je WBO prvak poluteške kategorije.

On je sinoć šokirao bokserski svijet nokautiravši velikog favorita Rusa Sergeya Kovaleva.

Alavarez je u meč ušao kao autsajder iako u karijeri nije imao poraza. Međutim, Kolumbijac je odradio sjajan posao i u sedmoj rundi je nokautirao Kovaleva.

Sjajno je kolumbijski bokser pogodio desnim krošeom ruskog boksera. Poslao ga je na pod, a Kovalev je poput nekog mlađeg boksera odlučio da uđe u otvorenu razmjenu.

To ga je na kraju koštalo. Još jednom je letio na pod, ustao je, ali ponovo Alvarez ga šalje na pod i sudija je odlučio da prekine meč i Kolumbijac je postao novi WBO prvak svijeta.

Nakon pobjede nad Kovalovim sada je na omjeru od 24-0, dok je ruskom borcu ovo treći poraz. Prethodna dva je doživio od Andrea Warda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi