Soldić brutalno prebio KSW prvaka za novi naslov

Četvrti pojas za bh. borca

Soldić brutalno prebio KSW prvaka za novi naslov

M. Šljivak

Bh. borac Roberto Soldić (22) postao je novi KSW šampion u velter kategoriji.

On je sinoć u Poljskoj brutalno isprebijao veliku MMA zvijezdu ove zemlje Borisa Mankowskog i dosadašnjeg prvaka KSW promocije, te je osvojio novi pojas.

Soldić je odradio impresivnu borbu. Dominirao je tokom komplletnog meča, a nakon treće runder Mankowski nije mogao nastaviti meč. Poljak je potpuno isprebijan, nije mogao sjesti ni na stolicu i označen je prekid meča.

Bh. borac je tako još jednom pokazao da se radi o jednom od najboljih evropskih boraca i sigurno je da je pred njim sada izazov zvani UFC.

Interesantno, Soldić je borbu u Poljskoj prihvatio prije 10 dana, a ovaj pojas mu je četvrti kojeg drži. On je već šampion u promocijama FFC, Superior i SBC.

Soldić je sada na omjeru od 13-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi