Spahović najavio osvajanje FFC pojasa

Omjer 4-0-0 u FFC-u

Spahović najavio osvajanje FFC pojasa

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački MMA borac Tomislav Spahović na FFC 19 eventu u Linzu slavio je brutalnim nokautom protiv Gustava Dietza u 1. rundi borbe.

Mađar ima tek četiri borbe u MMA, a poraz protiv našeg borca bio mu je treći u karijeri, nakon što je prethodno izgubio mečeve od Slovaka Vegha i Austrijanca Wollingera. Svjestan je toga i sam Spahović, međutim, uputio je i lijepe riječi na račun svog posljednjeg protivnika.

„Mislim da on i ja nismo na istoj razini, međutim respekt hrabrom Dietzu što je prihvatio borbu u tako kratkom periodu, za razliku od ovih drugih opasnih fajtera“, napisao je na svom Facebook profilu naš borac, aludirajući ponajviše na Nicolaia Salchowa koji je u dva navrata odbio izaći u ring s našim borcem.

Nakon četvrte pobjede u FFC-u, inače najvećoj borilačkoj promociji u regiji, Spahović je iskoristio priliku da se zahvali svim svojim navijačima, ali i da najavi osvajanje FFC pojasa.

„Hvala svima na čestitkama i na mnogobrojnim porukama. Slijedi napad na titulu FFC-a. Spreman sam za svakog borca i ne zanima me ko je na suprotnoj strani ringa“, samouvjereno je poručio Spahović, koji je u petak upisao osmu pobjedu u MMA karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti