Sprema se spektakl: Poznat izazivač Anthonyja Joshue
Foto: EPA

Kubrat Pulev uskoro u ringu sa šampionom

Sprema se spektakl: Poznat izazivač Anthonyja Joshue

Joshua će 28. oktobra na Cardiff Principality stadionu braniti pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji, prenosi The Mirror, a izazivač će biti Kubrat Pulev.

Anthony Joshua je dobio "naredbu" od Međunarodne bokserske federacije (IBF), te će morati braniti svoj pojas protiv Kubrata Puleva, s obzirom da je Wladimir Klitschko saopštio da odlazi u penziju, time okončavši sve priče oko revanša.

Iskusni 36-godišnji bugarski borac Pulev je izgubio samo jednu od svojih 26 profesionalnih borbi, i to upravo od Klitschka 2013. godine, kada ga je legendarni Ukrajinac nokautirao.

S druge strane, mladi britanski šampion, Joshua je pobijedio u svakoj od svojih 19 borbi, a britanski mediji navode da je on već počeo s pripremama za naredni okršaj.

Nešto ranije ovog mjeseca, bokserski promoter Eddie Hearn je za Sky Sports istakao da su počeli pregovori s promoterom zaduženim za organizaciju borbi Kubrata Puleva, Kalleom Sauerlandom, oko mogućeg okršaja Bugarina i Joshue.

"Kada je IBF objavio da neće biti revanša s Klitschkom, podrazumijevalo se da će naredna borba biti s Pulevom, tako da smo već počeli razgovarati s Kalleom Sauerlandom", istakao je tada Hearn.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi