"Šta ako umre u ringu? Već imamo previše tame u sportu"

Dillian Whyte upozorava boksersku legendu

"Šta ako umre u ringu? Već imamo previše tame u sportu"

M. Šljivak

Povratak Mikea Tysona u ring izaziva veliku pažnju širom svijeta.

Čuveni šampion odlučio je dsa 53 godine da se vrati u ring, a spominje se da bi Tyson mogao odraditi nekoliko egzibicionih mečeva.

Ipak, također se spominje mogućnost da odradi borbu i protiv WBC prvaka Tysona Furyja i to je veoma zainteresovalo prvog čovjeka organizacije Mauricija Sulaimana, koji je spreman da dopusti ovaj meč.

Međutim, bokser Dillian Whyte smatra da niko uopšte ne bi trebao razmatrati ovu borbu ozbiljno jer bi se mogla dogoditi tragedija.

"Nema smisla. Mauricio ne bi trebao da ohrabruje ovaj meč. Šta ako Mike umre u ringu? Šta će se desiti tad? Već imamo dovoljno tame u sportu i ne treba nam više", rekao je Whyte.

Isto tako Whyte tvrdi da je neozbiljno procjenjivati nečiju fizičku spremnu na osnovu Instagram videa od jedne minute.

"Lijepo je sve gledati na Instagramu, ali druga je stvar vratiti se u ring i odraditi 12 rundi po tri minute. Da me ne shvatite pogrešno, on vjerovatno još uvijek ima moć da nokautira mnoge, ali u tim godima um vjeruje da može napraviti mnogo toga, no tijelo to ne dozvoljava", istakao je Whyte, te je zaključio:

"Ti si legenda, živa legenda. Ostani to i pusti sve. Možda se želi testirati borbama protiv mlađih i gladnih momaka, ali plašim se da bi mogao biti ozbiljno povrijeđen", rekao je Whyte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi