Stojnić ponovo u ringu, čeka ga sjajan protivnik

Bori se sa Ante Delijom

Stojnić ponovo u ringu, čeka ga sjajan protivnik

M. Šljivak

Najpoznatiji MMA borac iz BiH Denis Stojnić vratiće se u ring u martu naredne godine.

On će se u martu u Dubrovniku na "Noći gladijatora" boriti protiv hrvatskog teškaša Ante Delije, a u borbu ulazi kao zamjena za Darka Stošića, koji je potpisao ugovor sa UFC-om.

Duel Delike i Stošića se dugo čekao. Bilo je sve dogovoreno za duel u Dubrovniku, ali Stošićev potpis za UFC je sve promijenio i meč je otkazan.

Stojnić je bez ikakve dileme prihvatio borbu. Nekadašnji član UFC-a trenutno je prvak holandske promocije HIT-FC, a u karijeri je na omjeru od 13 pobjeda i tri poraza, od čega su dva protiv same elite UFC-a Caina Velasqueza i Stefana Struvea.

Deliji će duel sa Stojnićem biti prvi još od 2015. godine kada je doživio i težu povredu, a u karijeri je na omjero od 14 pobjeda i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi