Borilački mart: Spahović, Beljo, Poturak...

Predstavnici u tri borilačka sporta

Borilački mart: Spahović, Beljo, Poturak...

Dž. Mrakić

Vjerni bh. navijači i ljubitelji borilačkih vještina u Bosni i Hercegovini ovog mjeseca imat će priliku na djelu vidjeti značajan broj bh. predstavnika.

Prvi na „bojno polje“ izlazi Damir Beljo, najbolji bokser koji se bori pod bh. zastavom, koji će 6. marta po drugi put braniti titulu WBO prvaka Evrope u kruzer kategoriji, ovaj put protiv Maika Kurzweila, boksera protiv kojeg je ujedno i osvojio titulu u martu prošle godine. Zatim, pet dana kasnije, očekuje nas veliki borilački spektakl u Sarajevu.

Osma po redu „No Limit“ priredba održat će se 11. marta, a glavnu borbi večeri predvodi najbolji K-1 borac Bosne i Hercegovine Dževad Poturak, koji će braniti WAKO titulu prvaka svijeta protiv Poljaka Michala Turyunskog. Pored ove borbe, veliku pažnju plijenit će i turnir osmorice, inače rijetka pojava na borilačkim priredbama ovih prostora, na kojem će učestvovati i bh. borci Igor Emkić, Denis Marjanović, Dario Kadić i Muamer Jugović.

Odmah dan kasnije, 12. marta, mladi bh. bokser Slađan Janjanin (24) u Olimpijskom teatru, u Montrealu, borit će se za IBF titulu omladinskog prvaka svijeta protiv favorizovanog Stevena Butlera. Pored naših K-1 boraca i boksera, u martu će nastupiti i dva MMA borca.

Tomislav Spahović, bh. predstavnik u poluteškoj kategoriji, 18. marta na FFC 23 priredbi u Beču ukrstit će rukavice s kvalitetnim Arturom Astakhovom, dok će s druge strane Ahmed Vila, koji je nedavno postao član „Allstars“ trening centra, dan poslije nastupiti nastupiti na IFC priredbi protiv Arbija Mezdihova. Inače, pored Spahovića, u K-1 dijelu priredbe naći će se i izuzetno uspješni Švicarac bh. porijekla Enver Šljivar, koji će se u teškoj kategoriji boriti protiv domaćeg predstavnika Tomislava Čikotića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi