Stojnić prihvatio Spahovićev izazov

Borci Golden Gloryja i ATT-a

Stojnić prihvatio Spahovićev izazov

Dž. Mrakić

Denis Stojnić i Tomislav Spahović zasigurno su najbolji MMA borci koji se bore pod zastavom Bosne i Hercegovine.

Nakon četiri pobjede u isto toliko borbi pod okriljem FFC-a, poluteškaš Tomislav Spahović (8-5-0) 20. novembra na FFC 21 eventu u Rijeci dobit će priliku da postane prvak najpriznatije borilačke promocije u regiji, a na putu ka tom cilju stajat će mu član Golden Gloryja, Poljak Marcin Prachnio (8-2-0).

Nakon što je saznao svog protivnika, Spahović se oglasio na svom Facebook profilu, na kojem je dao poprilično zanimljivu izjavu, u kojoj se dotakao i Marcinovog glavnog sparing partnera, Denisa Stojnića.

"Ako slučajno dođe do ozljede Marcina Prachnija, kao što je to obično slučaj u našem sportu, neka uskoči njegov glavni sparing partner Denis Stojnić. Rado ću mu prirediti dobrodošlicu u FFC, u bilo kojoj kategoriji, može i u teškoj".

Nedugo nakon toga oglasio se i Denis Stojnić (12-3-0), UFC veteran i naš najbolji borac, koji je putem Facebook profila BFC-a odgovorio na Spahovićev poziv.

"Mislim da bi svi u Sarajevu htjeli vidjeti meč između nas dvojice. Zamolit ću njegovog organizatora da kontaktira mog menadžera oko dogovora datuma i cijene koju bih ja prihvatio. Tomo bi, nažalost, meč morao raditi u teškoj kategoriji, kao što je i sam izjavio. Do FFC-a je da kontaktiraju mog menadžera i dogovore financijski dio i datum za meč. Kada se dogovorimo, bit ću spreman za taj meč", poručio je, između ostalog, Denis Stojnić.

Inače, pored toga što bismo mogli imati priliku gledati okršaj dva najbolja borca koji brane boje Bosne i Hercegovine, ovo bi, ujedno, bio okršaj i dvije velike dvorane: Stojnićevog Golden Gloryja i Spahovićevog American Top Teama!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.