Spahovićev nokaut među najboljim MMA potezima prošle sedmice

U izboru portala Cage Potato

Spahovićev nokaut među najboljim MMA potezima prošle sedmice

Dž. Mrakić

U UFC-u, Bellatoru, RFA, XFC-u i ostalim poznatim i manje poznatim borilačkom promocijama prošle sedmice održan je veliki broj mečeva.

Američki portal „Cage Potato“ objavio je listu od sedam najbrutalnijih MMA poteza u sedmici iza nas, a na listi se našao i 24-godišnji borac iz Bosne i Hercegovine, Tomislav Spahović.

On je u petak na FFC 19 eventu u Linzu porazio Gustava Dietz brutalnim nokautom u prvoj rundi meča i na taj način ostvario osmu pobjedu u MMA karijeri.

Na listi su i nokat koji je ostvario Gulherme Faria protiv Silve na XFC-u, tehnički nokaut Justina Gaethjea nad Luisom Palominom na WSOF-u, iznenađujući nokaut Francisa Carmonta protiv Phila Davisa u Bellatoru...

Prisjetimo se još jednom kako je Spahović ostvario četvrtu uzastopnu pobjedu u FFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.