Krenuo je prebiti beskućnika, ali završio je 'zakucan' za tlo

Nevjerovatan obračun

Krenuo je prebiti beskućnika, ali završio je 'zakucan' za tlo

M. Šljivak

Dosta je onih koji pokušavaju silom riješiti nesporazume koji nastaju na ulici i zbog toga često svjedočimo brutalnim obračunima.

Snimci strašnih nokauta s ulice stižu sa svih strana svijeta. Većina obračuna nastaju iz zaista bizarnih razloga i nevjerovatno je to da gotovo nikad niko ne želi da se miješa i da smiri situaciju.

Svako gleda svoja posla kada vidi obračun na ulici. Zato su telefoni uvijek spremni za snimanje i često se objave zaista stravični udarci.

Jedan takav snimak stiže iz Sjedinjenih Američkih Država. Izvjesnog dečka iznervirao je beskućnik koji je tražio milostinju i došlo je do fizičkog obračuna.

Krenuo je momak žestoko na beskućnika. Pokušao je brzo završiti borbu, ali se prevario. Napravio je veliku životnu grešku i ostao je ležati brutalno nokautiran na ulici.

Njegov udarac momak s ulice je zaustavio. Zatim je uslijedilo bacanje na pod i doslovno ga je potom beskućnik 'zakucao' za tlo zaista žestokim udarcem.

Oglasi

Sudeći po ovim potezima očigledno je da 'pobjednik duela' ima historiju u borilačkom sportu. Vjerovatno je nekada trenirao mješovite borilačke vještine (MMA) jer je izveo odlično bacanje na tlo.

Također, dokaz tome je činjenica da je u stilu iskusnog borca završio 'meč'. Nekoliko puta je pogodio protivnika dok je ležao i pokazao je da dobro barata rukama.

U ovom slučaju momak s ulice je bio prinuđen iskoristiti poznavanje borilačkih vještina kako bi se odbranio od čovjeka koji ga je napao, ali nema dileme da je u svemu pretjerao.

Dodatni udarci na tlu bili su nepotrebni. Oni su nanijeli teške tjelesne povrede protivniku, a u ovakvoj situaciji dok ljudi sa strane ne čine ništa, to mogu biti itekako opasne povrede.

Nije poznato šta se desilo s ovim dvojcem nakon obračuna na ulici. Snimak prikazuje samo nokaut i ubrzo je snimatelj otišao s mjesta događaja.

Oglasi