Potpuni haos u publici, potukle se dvije UFC zvijezde, sijevale pesnice sa svih strana

Strickland krenuo na Du Plessisa

Potpuni haos u publici, potukle se dvije UFC zvijezde, sijevale pesnice sa svih strana

Midhat Šljivak

Sean Strickland i Dricus Du Plessis potukli su se protekle noći tokom UFC 296 eventa u Las Vegasu. Tako su pesnicama riješili nesporazume od dan prije koji su se desili na press konferenciji.

Sean Strickland i Dricus Du Plessis imali su žestok verbalni obračun na press konferenciji na kojem je najavljen njihov meč na UFC 297. Ono što je izgovoreno na mikrofon bilo je brutalno, a Strickland je označen kao poražen u ratu riječi.

Šampion srednje karegorije odlučio je pesnicama dočekati rivala. U dvorani je tokom UFC 296 eventa došlo do haosa i tuče, a potukli su se upravo Strickland i Du Plessis.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/C08NrZeLD4j/[/instagram]

Palo je dosta udaraca, reagovala je i policija koja je na kraju Stricklanda izvela iz dvorane. Snimci se šire društvenim mrežama i izgleda kako je Du Plessis dobio ozbiljne batine.

Oglasi

Priliku da jedan drugom u oktagonu nanesu štetu sa sportske strane imat će 20. januara u Torontu gdje će Strickland braniti pojas protiv opasnog borca iz Južne Afrike.

[instagram]https://www.instagram.com/p/C08cob-O-0I/[/instagram]

Pesnice su najavile ovaj spektakl i neće sigurno biti mirno na sučeljavanjima koja slijede.

UFC 296: Edwards u lošem meču pobijedio Covingtona

Leon Edwards odbranio je pojas prvaka velter kategorije pobjedom nad Colbyjem Covingtonom jednoglasnom odlukom sudija.

Ipak, publika je u ovom duelu ostala razočaranja. Najavljivano je sve i svašta, dobilo se ništa, pa je Edwards lagano odbranio naslov i sva trojica sudija su mu nakon pet rundi dali pobjedu 49-46.

Alexandre Pantoja je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Brandona Royvala i odbranio je pojas muha kategorije, a još jednu fenomenalnu izvedbu imao je Kazahstanac Shavkat Rakhmonov koji je ugušio Stephena Thompsona u drugoj rundi.

Legendarni Tony Ferguson pretrpio je sedmi poraz u nizu. U tri runde bolji je bio Paddy Pimblett (30-27 x3), a ekspresan nokaut napravio je Josh Emmett nad Bryceom Mitchellom u prvoj rundi na otvaranju main carda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi