Sturm: Još imam mnogo toga za pokazati u boksu

Sturm: Još imam mnogo toga za pokazati u boksu

Njemački bokser bosanskohercegovačkih korjena Adnan Ćatić, alijas Felix Sturm, najavio je svoj povratak u vrh evropskog boksa nakon kontraverznog poraza u meču protiv Australijanca Sama Solimana prije tri sedmice u Dusseldorfu (Njemačka).

Sturm je ponovo pregledao snimak borbe u kojoj je izgubio od Australijanca odlukom sudija i uvidio je gdje je pogriješio u toj borbi, saopćeno je iz Sturm Box-Promotiona.

"Dobro sam započeo borbu, ali napravio sam veliku grešku kada sam mu dao prostora za oporavak u drugoj rundi. Bio je potresen i trebao sam ga dokrajačiti. Umjesto toga dopustio sam mu da se vrati u meč i dozvolio da sudije odluče pobjednika. Nisam zadovoljan načinom na koji sam se borio, ali siguran sam da sam pobijedio u tom meču", izjavio je Sturm.

Istaknuo je da u toku bokserske karijere nikada nije naišao na tako neprofesionalan tim kao što je ''Team Soliman''.

"Svaki dan im je nešto nedostajalo, stalno su prijetili da će otkazati borbu. Morao sam odraditi tri doping testa, a tražili su da u toku testiranja bude prisutan njihov predstavnik.  Pravili su probleme i prilikom vaganja boraca, a saznali smo i zašto, Soliman je bio kilogram teži od dozvoljenog. Ipak smo im izašli u susret i odgodili vaganje", objasnio je Sturm.

Savjetovao je atuelnom prvaku u srednjoj kategoriji po IBF verziji Danielu Gealeu, kojeg očekuje meč protiv Solimana, da sve reguliše putem ugovora kako bi izbjegao probleme s australskim timom i dodao da ne krivi Sama Solimana za ponašanje njegovog tima, već ga poštuje jer je pokazao izuzetnu hrabrost u proteklom meču.

Sturm je najavio povratak u ljetnom periodu.

"Radimo na velikom događaju koji će biti održan u ljetnom periodu. Trenutno ne mogu ništa više od toga kazati. Ovo su teški trenuci za mene, ali oko mene su odlični ljudi i siguran sam da imam još mnogo toga za pokazati u boksu", zaključio je njemački bokser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti